Det räckte med en riktigt bra halvlek för att Sverige ska vinna matchen och kunna knipa bronset. Det var spännande mot slutet, men matchen slutar med 2-1 till Sverige. Grattis till medaljen Sverige.

Sverige startar bra med att ligga och pressa högt uppe och störa engelskorna. Denna taktik ger bra resultat.

Det kommer ett inlägg från Rolfö och bollen tar på försvarare och går ut till Asllani som skjuter in ledningsmålet! Det är 1-0 efter 11 minuter.

Sverige fortsätter med fint spel, kommer ofta på högerkanten och skapar fina möjligheter. Ofta uppe och stressar England.

Pass ut till Blackstenius på vänsterkanten som passar den till Jakobsson som tar några kliv framåt och curlar den snyggt i högra hörnet. Sverige leder med 2-0 efter 22 minuter.

Rolfö skadar sig/gör sig illa och Asllani kort därefter. Hurtig ersätter Rolfö, som tur är kommer Asllani in på plan igen.

Detta verkar göra svenskorna lite ofokuserade och England skapar sig en fin chans som Sembrant räddar på mållinjen, men det var vinkat för offside. England fick spela med 2 spelare mer under en kort stund.

England reducerar efter 30 minuter, Kirby tar en löpning, fintar och går in i plan och skjuter den stolpen in. Det står nu 2-1 till Sverige. Bara två minuter senare är det nära att England kvitterar, det är VAR som räddar Sverige.

Matchbilden förändras ganska mycket efter ”dubbelskadorna”, England tar för sig mycket mer och Sverige känns lite oorganiserade. Dock avslutar Sverige på ett bra sätt och det känns mer kontrollerat igen och går till pausvila med ledning 2-1.

Asllani byter i halvtid, ersätts av Zigiotti.

Den andra halvleken startar England bäst och har mest boll och skapar en hel del. Matchbilden är den motsatta från 1:a halvlek, nu äger England spelet.

Trots detta övertag och att England skapar mycket oreda, så blir det inte riktigt farligt. Även fast det är nervöst så blir är det inte nära med Engelsk kvittering, i alla fall inte förrän de sista minuterna.

Stort grattis till bronset Sverige, det har ni förtjänat!