Kroatien är för första gången i VM-final och oavsett resultat idag så är detta deras bästa resultat någonsin. Frankrike vill ha revansch efter finalförlusten mot Portugal i senaste EM. Det var Frankrike som ville detta mest och vinner med 4-2 och är därmed världsmästare.

Båda lagen börjar, som väntat, ganska försiktigt och studerar varandra. Kroatien vågar lite mer i början och har några inlägg och passningar som inte är långt ifrån att bli bra lägen för avslut.

Frankrike får frispark en bit utanför Kroatiens straffområde. Antoine Griezmann tar den och sätter den fint in i straffområdet, Mario Mandzukic nickar den i eget mål och Frankrike leder nu finalen med 1-0 i 19:e spelminuten.

Kroatien är dock inte ett lag som viker ned sig. Laget har tidigare befunnit sig i underläge och kämpat sig tillbaka till vinst. Det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer, bara ca 10 minuter. Frispark som leder till tre nickar, en passning och sedan ett briljant skott av Ivan Perisic och det står nu 1-1.

Vid matchens första hörna så tar Ivan Perisic bollen med handen och efter VAR-undersökning så dömer domaren straff. Griezmann sätter den behärskat och Frankrike leder nu med 2-1. En händelserik 1:a halvlek.

Kroatien är nu tvungna att pressa upp för att jaga kvittering. Detta ger Frankrike utrymme för kontringar och en matchbild som passar dem utmärkt. I en kontring så studsar bollen Frankrikes väg och Pogba utökar till 3-1 i 59:e minuten.

Spiken i kistan kommer i 64:e minuten då Mbappe sätter 4-1 till Frankrike. Efter tveksam agerande från franska målvakten Hugo Lloris kan Mario Mandzukic reducera till 4-2. Nu har Kroatien 21 minuter på sig att jaga kvittering. Resultatet speglar inte matchbilden, men Frankrike har varit skickliga på att göra mål och det är i slutändan det som gör att laget blir världsmästare.

Stort grattis till Kroatien som tar sitt första silver och som genomfört detta mästerskap på ett skickligt sätt.