Foto: Bildbyrån

Med tre dagar kvar till avspark i öppningsmatchen mellan Frankrike och Sydkorea är det dags att titta på de olika möjligheterna att hänga med i allt som sker borta i Frankrike under de kommande veckorna. I den här guiden har vi sammanställt allt du behöver veta för att på bästa sätt följa matcherna i sommarens största fotbollsmästerskap.

Följ VM-matcherna på TV

Tv-huset TV4 har rättigheterna till all landslagsfotboll under de kommande åren och det är därmed här som du kan följa sommarens stora mästerskap. Varje dag kommer det finnas matcher att se i deras kanaler, där det är huvudkanalen ihop med TV12 som kommer att sända. Ett antal matcher kommer att visas i kanalen Sportkanalen, som kräver att man har speciella boxer-paket, alternativt streamar kanalen via C More.

>> Här är alla tv-sändningar från fotbolls VM 2019

Streama fotbolls VM 2019

I och med att det är TV4 som har rättigheterna till turneringen är det deras egna streamingtjänst C More som kommer att sända matcherna online. Många har ställt frågan kring om matcherna kommer visas i gratistjänsten TV4 Play, men de kommer de inte att göra.

För att kunna se sändningarna ifrån VM krävs det att man har något av paketen C More TV4, C More Mycket Sport eller C More All Sport. Samtliga matcher ifrån mästerskapet finns tillgängliga genom alla paketen, men för att kunna se matcherna i efterhand krävs något av de två större.

De aktuella priserna för C More är:
C More TV4 kostar 139:-/månad (se matcherna live med reklam)
C More Mycket Sport kostar 199:-/månad (se matcherna live utan reklam. Alla möten går att streama i 48 timmar)
C More All Sport kostar från 349:-/månad (se matcherna live utan reklam. Alla möten går att streama i 48 timmar)

Ett konto hos C More innebär ingen bindningstid, utan du kan enkelt avsluta det efter att VM är över om du så önskar. Tjänsten har en smidig app som du kan ladda ner i appstore för att enklare navigera dig mellan matcherna och övriga program i tjänsten.

Andra sätt att följa turneringen på

Om du inte har möjligheten att titta på en specifik match kan du alltid lyssna på Radiosporten i Sveriges Radion som direktrapporterar från en stor mängd av matcherna som spelas. Likt de tv-sända rapporteringarna har man en studio innan och efter matchen där man diskuterar lagens chanser och det som skett på planen. På så sätt kan du trots att du inte ser mötet med egna ögon få en bra blick av det som sker.

Även många nyhetssajter rapporterar från matcherna via så kallade liveflöden, där man i text förmedlar vad som sker. Här kan man ofta samtidigt diskutera matchen tillsammans med andra som följer rapporteringen, vilket ger en gemenskap som inte går att få genom till exempel en radiosändning. Bland annat har FIFA själva en sådan rapportering på sin hemsida, där även en del bilder och kortare videoklipp läggs upp.

Följ dam fotbolls VM utomlands

Om du vill de VM-matcherna via C More när du befinner dig i utlandet fungerar deras tjänster endast inom EU, samt i Norge, Island och Liechtenstein. Det du dock måste tänka på är att du behöver skapa ditt konto innan du åker hemifrån, då detta inte fungerar att göra från utlandet.

Sveriges Radios sändningar kan även de vara begränsade utomlands på grund av regler ifrån internationella fotbollsförbundet, där varje respektive land har en egen specifik radiokanal som får sända från mästerskapet. Däremot kan det funka att lyssna på VM-sändningarna i efterhand.