På onsdag är det avspark i de allra första matcherna i olympiska spelen, där vi kommer kunna följa det svenska damlandslaget på deras resa mot nya framgångar. Vi har här sammanställt all information du behöver för att på bästa sätt kunna följa sommarens OS i fotboll.

De två fotbollsturneringar under Olympiska Spelen i Tokyo inleds redan den 21 juni, två dagar innan den officiella invigningen ägt rum och är därmed startskottet på hela OS.

I år är det Discovery som innehar sändningsrättigheterna för OS, vilket innebär att kanalerna som du ska hålla koll på är Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Här kommer ett urval av matcher visas i realtid, då fotbollen får samsas med ett stort antal andra sporter om tv-tid. Sveriges insatser prioriteras dock, men kan kort inpå behöva flyttas bort för andra saker. Om man ser till tablån som finns så ligger ett eventuellt avancemang till slutspelet redan inplanerat i tablån, där man då kommer visa matcherna på Eurosport. Skulle Sverige dock gå hela vägen till final kommer detta möte att sändas av Kanal 5.

>> Här hittar du den kompletta tablån för fotbollen i OS 2021

Borussia Dortmund - Real Madrid

Streama fotbolls OS hos Discovery+

För att inte missa en minut av allt som sker kommer dock streamingtjänsten Discovery+ vara den absolut bästa plattformen. Här kan du livestreama samtliga fotbollsmatcher under turneringen, såväl som all övrig sport ifrån de Olympiska Spelen i Japan.

Hos Discovery+ finns ett flertal olika paket att välja mellan, men för att kunna ta del av alla OS-sändningar måste man ha något av följande:

  • Discovery Live för 129:-/månad
  • Discovery Live+TV för 149:-/månad
  • Discovery Total för 349:-/månad
  • Discovery Total+C More Sport för 549:-/månad

>> Här kan du läsa mer om de olika paketen hos Discovery+

Förutom sändningar ifrån de olympiska spelen kan man hos Discovery+ ta del av deras utbud med serier och dokumentärer. De större paketen inkluderar även matcher ifrån Fotbollsallsvenskan, Superettan, Serie A och La Liga.

Förutom detta kommer det finnas massvis med information att ta del av på nätet då många stora medier rapporterar från OS. Här hos oss på Vm-fotboll.se kan du hitta de senaste nyheterna tillsammans med alla matchresultat i realtid, de aktuella tabellställningarna och den kompletta tv-tablån.


Borussia Dortmund - Real Madrid