Att det tar lång tid att förbereda ett helt land inför ett så stort mästerskap som fotbolls-VM är någonting som nog många är medvetna om. Brasilianarna jobbar nu in i det sista med att få klart arenorna som inom ett par dagar ska fyllas med fotbollsfantaster från hela världen.

Amazonia Arena i Manaus kommer på lördag ge plats år 46 000 åskådare som alla vill se England och Italien göra upp i sin första match i turneringen. Dock är den plan som lagen kommer att spela på en bra bit ifrån vad många räknar med att se under ett så pass stort mästerskap som detta. Den brittiska tidningen The Guardian rapporterar om en gräsmatta som blivit mycket undernärt och därför fått en gulaktig färg. Dessutom ska asfalten utanför arenan ännu inte vara färdiglagd, samt att strömmen inte är färdigkopplad i omklädningsrummen.

Utöver denna står även premiärarenan Arena Corinthians oklar inför morgondagens invigningsmatch mellan hemmanationen Brasilien och Kroatien. När SVT imorgon klockan 22:00 visar matchen får vi alla se om arenan hunnit bli klar eller ej.