Att en eller flera svenska artister får ta fram den officiella VM-låten är sedan länge känt. Men idag släpptes den stora nyheten att det blir gruppen Gyllene Tider som fått äran att skapa låten som ska heja fram Sverige i Ryssland. Med hjälp utav gästartisten Linnea Henriksson har man spelat in låten som fått namnet ”Bäst när det gäller”.

Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Jag hade faktiskt haft titeln i huvudet ett tag, men nu fick man ju en anledning att skriva färdigt en text också. Det blev dels en liten historia om ett par som är bäst när det gäller men också en text fylld av fotbollsreferenser som de flesta känner igen, säger Per Gessle själv i Svenska Fotbollsförbundets pressmeddelande.

Att den svenska popgruppen fått äran att göra låten betyder även att de gör en utav många efterlängtad comeback. Senast som de stod på scen tillsammans var 2013 och i och med VM-låten kommer man troligen få se en del utav bandet i sommar. Om låten kommer att bli en lika stor hit som GES VM-låt 1994 återstår att se när den släpps i slutet av maj månad.