Viaplay Group sänder fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland för damlandslag. Nu har tv-jätten släppt sin definitiva trupp till det stora mästerskapet i juli och augusti.

Det blir ett häftigt mästerskap i sommar när fotbolls-VM för första gången kommer till Oceanien när Australien och Nya Zeeland ska anordna världsmästerskapet 2023 för damlandslag.

Sverige har stora förväntningar på sig till sommarens mästerskap och hemifrån kommer svenska folket kunna följa sitt landslag under högsommaren på bästa sätt när Viaplay sänder alla matcher från fotbolls-VM 2023. Viaplay har sändningsrättigheterna till VM och kommer att ha en studio på plats i Stockholm samt reportrar och experter på plats på VM-arenorna. Alla 64 VM-matcher sänds på Viaplays streamingtjänst och de flesta matcher sänds i TV6 medan några sänds på TV10. Alla Sveriges matcher sänds på sexan, men man kan även se hela sändningen utan reklam på Viaplay.

Suzanne Sjögren och Niklas Jihde är de två programledarna som kommer att guida svensken genom Viaplays alla sändningar. Johanna Frisk och Lisa Dahlkvist kommer att vara experter på hemmaplan tillsammans med herrlandslagets tidigare förbundskapten Lars Lagerbäck. På plats i Nya Zeeland och närmast Sveriges matcher kommer Jennifer Kücükaslan vara reporter där Bojan Djordjic är expert på plats nära planen. Kommentatorerna Henrik Strömblad och Saga Fredriksson kommer kommentera de blågula matcherna men där kan även skiften göras. I Australien finns kommentator Claes Andersson och experten Pär Lagerström för att bevaka flera storlag i jakten på medalj, där det kan tänkas bli en del resande för duon.

Precis in till mästerskapets start presenterade Viaplay Group några additioner till expertstolarna i form av Lars Lagerbäck och Pontus Kåmark men även tre kommentatorer som kommer att vara med och förgylla VM-sommaren. Kommentatorerna Axel Olsson, Tobias Dahlberg och Lars Sandberg kan säkert få med sig expertkommentatorer i sina sändningar men kommer också kunna föra en match från start till mål på egen hand. Fotbolls-VM 2023 spelas mellan 20 juli till 20 augusti 2023.

Viaplays VM-trupp

Programledare:
Niklas Jihde och Suzanne Sjögren.

Experter:
Lisa Dahlkvist, Bojan Djordjic, Saga Fredriksson, Johanna Frisk, Pär Lagerström, Pontus Kåmark och Lars Lagerbäck.

Huvudkommentatorer:
Henrik Strömblad, Claes Andersson, Axel Olsson, Tobias Dahlberg och Lars Sandberg.

Reporter/programledare på plats:
Jennifer Kücükaslan.

Informationen ovan kommer från Viaplay Group och deras pressmeddelande.


Borussia Dortmund - Real Madrid