© Bildbyrån

Den första matchdagen i herrarnas olympiska fotbollsturnering är över och vi summerar här dagen och alla de matcher som ägt rum.

Egypten och Spanien fick äran att öppna hela turneringen, en match som slutade mållöst. 20 minuter in i matchen skadades den spanska backen Oscar Mingueza, som till vardags spelar i FC Barcelona. Dock verkar skadan inte ha varit alltför farlig, då han enligt media ska varit beredd att komma ut på planen på nytt.

Mexiko och Frankrike gjorde upp i den andra matchen, där Mexiko fick med sig tre friska poäng. Första halvlek innehöll inga mål, men i den andra dundrade bollarna in. Frankrike fick till ett tröstmål genom en straff som sattes av André Gignac.

De nyzeeländska damerna må ha åkt på en förlust i sin premiärmatch, men så blev det inte för herrarna. Istället blev det en glädjande seger för Nya Zeelands herrar mot Sydkorea.

Ett självmål ifrån Saudiarabien gav segern till Elfenbenskusten i förmiddagens sista möte. Bollen som hamnade i fel nät inledde målskyttet och det dröjde bara minuter innan laget kunde placera bollen rätt. Dock hjälpte inte detta när ett afrikanska laget satte det avgörande målet halvvägs in i andra halvlek. På tilläggstid tilldelades Aboubacar Doumbia rött kort för hårt spel.

Matchen mellan Argentina och Australien bjöd på spel med 10 utespelare mot 9 under hela andra halvlek, då Argentinas Francisco Ortega drog på sig ett rött kort kort innan paus. Detta gav motståndarna en stor fördel, någonting som gjorde att man slutligen vann mötet.

Ett självmål ifrån Honduras håll var det enda som skedde i mötet med Rumänien, som i och med det tog hem segern i matchen.

Hemmanationen Japan kunde inleda turneringen med en seger efter att man spelat 1-0 mot Sydafrika. Målet kom halvvägs in i andra perioden genom Takefusa Kubo som kunde sätta avslutet i det vänstra hörnet via stolpen.

Även Brasilien fick fördelen att spela med ett numerärt överläge, då Tysklands Maximilian Arnold drog på sig ett rött kort med dryga halvtimmen kvar. Dock hade motståndarna redan intagit ett stort övertag i den första halvleken, som man vann med 3-0. Man hade även en chans på straff innan paus, men den missades.

>> Här hittar du den aktuella tabellställningen


Borussia Dortmund - Real Madrid