Åtta tuffa matcher avklarade i den andra omgången av herrarnas olympiska fotbollsturnering. Här summerar vi vad som hänt under dagen, där matcherna bjöd på en mängd mål och röda kort.

Argentina lyckades plocka sina första poäng i turneringen efter att man segrat över Egypten med 1-0. Facundo Medina låg bakom matchens enda mål som kom i början av den andra halvleken, som även bjöd på ett flertal gula kort främst åt det argentinska hållet.

Mötet mellan Frankrike och Sydafrika blev en målrik historia, där det franska laget slutligen kunde stå som vinnare. Sydafrika hade chansen att ta ledningen strax innan paus, men Luther Singh missade sin straff. André Gignac bjöd på en hat-trick i den andra perioden och blev stor matchhjälte.

Nya Zeeland tog tidigt ledningen mot Honduras, men mot slutet av mötet kunde motståndarna vända sitt underläge till en seger med 3-2.

Matchen mellan Brasilien och Elfenbenskusten bjöd på hårt spel och inleddes med ett tidigt rött kort för Brasilien, som fick spela en man kort under nästan hela matchen. Mot slutet av mötet drabbades även Elfenbenskusten av en liknande bestraffning. Matchen slutade mållöst.

Gula kort var vad som enklast summerar den första halvleken mellan Australien och Spanien. Mötets enda mål kom i den 81:a minuten när Mikel Oyarzabal kunde säkra tre poäng till sitt lag.

Japan och Mexiko gick in i sitt möte med varsin vinst i ryggen och här var det hemmalaget som kunde fortsätta sin vinst-streak. Laget fick till en 2-0 ledning efter 11 minuters spel och trots att man spelade med en man mindre under de sista 20 minuterna, kunde Mexiko spräcka nollan i matchens slutskede.

Rumänien inledde målskyttet i matchen mot Sydkorea, men målet tilldelades motståndarna då bollen hamnade i fel mål. Innan den första halvleken var över tilldelades Ion Gheorghe två gula kort som resulterade i att han fick lämna planen och Rumänien fick spela med en man mindre. Detta drog Sydkorea nytta av och kunde i den andra halvleken sätta tre bollar i mål. Lee Kang-In blev tvåmålsskytt och satte bland annat en straff i den 84:e minuten.

Målen rasslade in i den första halvleken mellan Saudiarabien och Tyskland. 2-1 till det tyska laget var resultatet efter 45 minuters spel, men kort efter paus kunde Saudiarabien kvittera. Med dryga halvtimmen kvar åkte Amos Pieper på ett rött kort, men trots att Tyskland spelade med en man mindre kunde man slutligen vinna matchen med 3-2.

>> Här hittar du den aktuella tabellställningen


Borussia Dortmund - Real Madrid