Att det finns pengar att vinna om man plockar hem en världsmästartitel i fotboll är kanske något som du som åskådare endast tänker på när det kommer till att satsa pengar på en match. Men sanningen är att det vinnande laget som tar hem pokalen och titeln världens bästa fotbollslag även får ta hem en mycket stor prissumma pengar.

Inför nästa sommars fotbolls-VM för damer i Kanada så har man valt att höja prissumman med hela 50 procent från tidigare mästerskap. Vinstsumman som man tidigare har gjort upp om är på 78 miljoner svenska kronor, men inför sommarens stora spel är det istället 117 miljoner som det handlar om. Denna prissumma är en pott av pengar som flera lag får dela på om det är beräknat att vinnaren kommer få ta del av 15,6 av miljonerna.

Trots denna stora höjning så kämpar världens damlandslag om en betydligt lägre summa än herrarna. Vid VM 2014 så fick Tyskland som mästerskapets segrare ensamma ta emot en prissumma på 270 miljoner kronor. Totalt var det 4,5 miljarder som delades ut mellan lagen.


Borussia Dortmund - Real Madrid