Med den defensiva 5-3-2 uppställningen som Holland startade matchen med så var det Mexiko som styrde mycket av spelet och hade dem bästa chanserna. I den 48:e minuten så var det också Mexiko som tog ledningen till 1-0 genom ett långskott av Dos Santos.

Efter detta så ställde Holland om till 4-3-3 och tog sakta över matchen. På den nionde hörnan i andra halvlek så fick äntligen Holland utdelning och kvitterade till 1-1 i 88:e matchminuten. Bara 3 minuter senare fick Holland straff som Huntelaar placerade utom räckhåll för målvakten och därmed tog ledningen. Holland vann därmed med 2-1.

Det var också straff som avgjorde matchen mellan Costa Rica och Grekland. Efter 1-1 vid full tid och inga mål under förläningen så avgjordes matchen på straffar. Där var det Costa Rica som gick segrande ur den striden. Costa Rica vann till slut med 6-4 (1-1 vid full tid).

Besök slutspelet via menyn för att se den aktuella ställningen där.