Foto: Pixabay

Väder är ett ämne som många svenskar gärna intresserar sig för och speciellt när det kommer i kombination med semester och resor. Därför har vi valt att ta en titt på väderprognoserna för de tre städer som svenska landslaget kommer att besöka under sin VM-vistelse.

Vädret i Nizjnij Novgorod när Sverige möter Sydkorea 18 juni

Under sommarmånaderna juni och juli brukar det vara kring 22-23 grader i den ryska staden. Som prognosen ser ut just nu så kommer det vara soligt med några moln på himmelen under måndagen då Sverige äntrar planen tillsammans med Sydkorea. Temperaturen kommer att ligga på kring 24 grader och regnet ser ut att hålla sig helt borta. Dock kan det bli regn i staden under de kommande dagarna och likaså senare i nästa vecka.

Vädret i Sotji när Sverige möter Tyskland 23 juni

I närheten utav staden där Sverige tar sig an Tyskland kommer laget att ha sin VM-bas precis intill Svarta Havet. Här får laget njuta utav värme och sol, då en temperatur på 24-26 grader är medel för den här perioden, så även i vattnet. Ser man på rapporten för den kommande veckan så kommer det bli mycket varmt i området kring Sotji, men stora chanser för regn under söndagen då landslaget befinner sig i Nizjnij Novgorod. När laget ställer sig på planen den 23 juni ser det dock ut som att solen kommer att lysa starkt på himmelen.

Vädret i Jekaterinburg när Sverige möter Mexiko 27 juni

I den mest östligt belägna VM-staden, där man gör gruppspelsavslutning mot Mexiko är en temperatur på 22-24 grader fullt normalt under VM-perioden. Under de närmaste dagarna ser det dock ut att bli en del regn i staden och även lägre temperaturer på 13-18 grader. Ännu har det inte hunnit komma någon rapport för den 27 juni, då Sveriges match äger rum, men under de föreliggande dagarna är det halvklart väder som förutspås.

Källor: Weather.com, Mittresvader.se


Borussia Dortmund - Real Madrid