Nu väntar en sommar med ställda klockor och fotboll till frukost när damernas fotbolls VM i Australien och Nya Zeeland inleds. Trots något obekväma matchtider kommer mötena mellan några av världens främsta landslag är matcherna som väntar någonting om du verkligen inte vill missa.

Under dagen idag kliver de två värdnationerna ut på planen i sina respektive VM-premiärer, detta inför förväntansfulla hemmasupportrar. Nya Zeeland tag sig an Norge på Eden Park i Auckland, där laget med goda marginaler kommer kunna slå det nyligen satta rekordet i antalet åskådare på en av lagets hemma-matcher.

På samma sätt hoppas Australien göra detsamma när de tar emot Irland på Stadium Australia i Sydney, en arena som tar drygt 75 ooo åskådare som mest. Laget spelade sitt VM-genrep mot Frankrike inför 50 000 personer, en siffra som garanterat kommer att slås under de kommande veckorna.

Sverige kliver in i turneringen först på söndag, då med en match mot Sydafrika. Hur stor publiken blir på plats är oklart, men stödet här hemifrån kommer garanterat att bli stort. Mötet sker klockan 07:00 svensk tid, så det blir att ställa klockan för att heja fram laget till viktiga poäng. Du ser mötet, precis som övriga matcher, i TV6 eller streamar det hela hos Viaplay där du till exempel kan starta matchen i efterhand om du missar att stiga upp i tid.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.