Foto: Bildbyrån

Världsmästerskapets slutspel är äntligen här och i varje match är det nu vinna eller försvinna som gäller. Idag kommer två matcher att spelas och segrarna i dessa möten kommer sedan att ställas mot varandra i kvartsfinalen som då spelas fredagen den 6 juli klockan 16:00. På våran undersida Slutspel hittar du all information kring de kvarvarande matcherna.

Frankrike-Argentina 16:00
Det franska landslaget har visat på mycket god form under de senaste stora mästerskapen, där man alltid tagit sig till minst kvartsfinal efter fiaskot i VM 2010. Laget var absolut vassast i den sista gruppspelsmatchen där man spelade mållöst mot Danmark.

Argentina fick kämpa in i det sista för en plats i slutspelet och deras oavgjorda resultat mot VM-debutanten Island samt en efterföljande 0-3 förlust mot Kroatien förvånade många. Dock kom man igen i den sista matchen och tack vare Kroatiens seger kunde man säkra ett avancemang.

Tidigare möten mellan lagen
Argentina och Frankrike har under åren mött varandra på planen vid 11 tillfällen, där två av dessa skett i VM-sammanhang. De båda mötena slutade i Argentinsk seger och ser man till totalen så har det sydamerikanska laget fått med sig sex segrar mot Frankrike, som i sin tur vunnit två av matcherna.

Matchen mellan Frankrike och Argentina har avspark klockan 16:00 och kommer då att visas i TV4 och via C More.

Uruguay-Portugal 20:00
Uruguay är ett av de VM-lagen som tog sig igenom turneringen med tre raka segrar. Efter 1-0 mot både Egypten och Saudiarabien var en slutspelsplats säkrad och efter 3-0 mot Ryssland kunde man inta gruppens förstaplats.

Portugal inledde sin turnering mot ärkerivalerna Spanien, vilket slutade i ett målkalas av Christiano Ronaldo och ett poäng till laget. Man följde sedan upp det hela med en seger mot Marocko och efter att ha spelat oavgjort mot Iran placerade målskillnaden laget som grupptvåa.

Tidigare möten mellan lagen
Uruguay och Portugal är två av världens främsta fotbollslandslag, men trots detta finns det endast två tidigare möten mellan lagen. Det första skedde som en vänskapsmatch på 60-talet och här vann Portugal med 3-0. 1972 deltog båda lagen i Brasiliens självständighetsturnering, där matchen slutade 1-1.

Matchen mellan Uruguay och Portugal drar igång klockan 20:00 och kommer då att visas i SVT 1 och går att streama via SVT Play och C More.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid