Klockan 10:00 svensk tid öppnar FIFA idag upp biljettförsäljningen till VM på nytt. När det nu står klart vilka lag som kommer att spela i respektive match kommer trycket troligen vara större än tidigare. Biljettfönstret håller öppet till och med den 31 januari och det är troligen här som majoriteten utav biljetterna kommer att gå åt.

Det är dock ingen brådska om du inte lyckas lämna in din anmälan idag, då urvalet görs först efter att försäljningsperioden är över. Då matchas de ansökningar som kommit in ihop med de biljetter som finns tillgängliga och du som ansökande får då ett meddelande med svar huruvida du får möjligheten att köpa VM-biljetter eller ej. Här kan du läsa mer om hur försäljningsproceduren går till.

De svenska supportrarna som är med i Svenska Fotbollsförbundets fanklubb kan i sin ansökan uppge sitt medlemsnummer och på så sätt ta del utav den pott av biljetter som förbundet har blivit tilldelade. Procentuellt handlar det om 8% utav arenornas biljetter, vilket innebär drygt 3 600 biljetter till matchen mot Sydkorea, 3 800 till mötet med Tyskland samt 2 800 till mötet med Mexiko.

Dessutom kommer ett liknande upplägg att gälla för de potentiella slutspelsmatcher som Sverige kan komma att spela ifall de går vidare. Om du som supporter får tillgång till sådana biljetter gäller dem endast om Sverige faktiskt går vidare till den specifika matchen. Skulle Sverige vinna sin grupp spelar man sin åttondelsfinal på Sankt Petersburg-stadion i Sankt Petersburg, där fansen skulle tilldelas drygt 5 400 biljetter. Blir man istället grupptvåa kommer slutspelet inledas i Samara där arenan totalt rymmer närmare 45 000 åskådare, vilket skulle ge drygt 3 600 supporterbiljetter.


Borussia Dortmund - Real Madrid