Foto: Bildbyrån

Åtta lag är ännu kvar i den stora turneringen och under helgen avgörs det vilka lag som tar sig ett steg närmare en VM-medalj. Det man tydligt kan se är att det är de europeiska och sydamerikanska lagen som dominerar i slutspelet. Efter Mexiko och Japans uttåg i åttondelen så är det nu enbart nationer ifrån dessa två kontinenter kvar i kampen om guldet.

När gruppspelet var över så var det enbart Afrika som inte fick några lag med sig vidare till nästa del av turneringen. Nord- och Centralamerika samt Asien fick i sin tur med sig varsin nation till åttondelsfinalerna, samtidigt som fyra av fem sydamerikanska VM-lag tog sig hit. Europa är den kontinent som har flest lag i turneringen och utav de 14 startande länderna tog sig 10 utav dessa vidare.

Garanterat europeiskt i finalen

Då den ena halvan av slutspelsträdet består utav Ryssland, Kroatien, Sverige och England är det helt säkert att vi kommer få se minst ett europeiskt lag i finalen. På den andra sidan återfinns Uruguay, Brasilien, Frankrike och Belgien, där goda prestationer ifrån de två sistnämnda kan putta bort Sydamerika helt ifrån prispallen.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid