Nederländerna, USA, Argentina och Australien kommer att sparka igång de första åttondelsfinalerna i VM 2022. Nedan ger vi er lite förutsättningar inför den första dagen av VM:s åttondelsfinaler.

Igår avslutades gruppspelet i VM 2022 i Qatar. Det vankas nu åttondelsfinaler i VM för första gången i turneringen, något som sparkas igång redan under lördagen med två matcher ikväll. Alla tider nedan är skrivna i svensk tid.

Spelschema

3 december:

Nederländerna – USA (Khalifa International Stadium)
16:00

Argentina – Australien (Ahmad bin Ali Stadium)
20:00

Trupper

Nederländernas trupp till VM 2022.

USA:s trupp till VM 2022.

Argentinas trupp till VM 2022.

Australiens trupp till VM 2022.

Var sänds matcherna?

Nederländerna mot USA sänds på SVT1 och i SVT Play med avspark 16:00. Sändningen startar en halvtimme före avspark.

Argentina mot Australien sänds på SVT1/2 och i SVT Play med avspark 20:00. Sändningen startar en halvtimme före avspark.

Här hittar du alla hålltider för åttondelsfinalerna.

TV-tablån för hela VM hittar du här.

Domare

Nederländerna mot USA döms av brasilianaren Wilton Sampaio.

Argentina mot Australien döms av polacken Szymon Marciniak.

Snackisar

När det gäller den första åttondelsfinalen mellan Nederländerna och USA så är det många som påpekar att det kan bli en ”skräll” här. Nederländerna vann Grupp A och USA slutade tvåa i Grupp B men i mångt och mycket har länderna imponerat lika mycket på sina håll. Nederländerna är favoriter på förhand men mycket talar för en väldigt spännande match för att inleda åttondelsfinalspelet. Kan van Gaal, van Dijk, de Jong och grabbarna vifta bort Beerhalter, McKennie, Adams och gänget? Återstår att se. Spås på förhand bli en av de jämnare åttondelsfinalerna åtminstone.

När det gäller Argentina mot Australien så är många övertygade om att Argentina ska ta hem segern. Australien tog sig vidare på ett smått chockartat sätt från en tuff grupp (Grupp D) men kan få det tufft mot Argentina. Efter argentinarnas förlust i premiären mot Saudiarabien har lagmaskinen med Lionel Messi i spetsen trummat igång. Alla slutspelsmatcher som Argentina spelar under resten av VM kommer att tituleras som ”kanske den sista VM-matchen för Lionel Messi någonsin” vilket spetsar till denna drabbning också. Med låga odds på Argentina och höga på Australien är dock många överens om att världen bör få njuta av lite mer VM-drabbningar för Messi i detta VM.

Resultat i gruppen

Nederländerna i Grupp A:

Senegal – Nederländerna, 0-2
Nederländerna – Ecuador, 1-1
Qatar – Nederländerna, 0-2

USA i Grupp B:

Wales – USA, 1-1
USA – England, 0-0
Iran – USA, 0-1

Argentina i Grupp C:

Saudiarabien – Argentina, 2-1
Argentina – Mexiko, 2-0
Polen – Argentina, 0-2

Australien i Grupp D:

Frankrike – Australien, 4-1
Australien – Tunisien, 1-0
Danmark – Australien, 0-1