Ett europeiskt tungviktsmöte tar plats under lördagskvällen när regerande världsmästarna Frankrike tar emot silvermedaljörerna från EM 2020, England, på Al Bayt Stadium i Al Khor. Länderna drabbas samman i den fjärde och sista kvartsfinalen för att bärga den sista semifinalplatsen i VM. Nedan ger vi er förutsättningarna.

Hoppsan sa. Om fredagen bjöd på underhållning så blir det häftigt att se vad kvartsfinalomgångens sista möte kan bjuda på. Frankrike, som har varit så stabila under turneringen och burits fram av skytteligaledaren Kylian Mbappé, ställs mot ett inspirerat England.

Engelsmännen ställdes mot Senegal i sin åttondelsfinal, ett Senegal som hade överraskat tidigare i turneringen. England hade lite bekymmer inledningsvis men efter att Jordan Henderson bröt målnollan innan paus och Harry Kane utökade tätt därpå så hade engelsmännen segern i hamn. Jude Bellingham var matchens behållning på mittfältet och var högst bidragande till ett engelskt avancemang.

För Frankrikes del väntade Polen i åttondelsfinal, ett Polen som fick se ett spelsuget Frankrike. Polackerna höll tätt och skapade lite målchanser i första halvlek men fick sig en kalldusch innan paus när Olivier Giroud gjorde 1-0 för fransmännen. I andra halvlek klev superstjärnan Kylian Mbappé fram och gjorde två mål för att fullborda segern.

Var sänds matchen?

England mot Frankrike sänds på TV4 och C More. Matchen sparkas igång den 10 december 20:00 svensk tid och sändningen startar 19:00. Hela sändningen går att se på just C More.

Trupper

Englands trupp till VM 2022.

Frankrikes trupp till VM 2022.

Domare

Brasilianaren Wilton Sampaio kommer att hålla i pipan i kvartsfinalen. 40-åringen gör sitt andra världsmästerskap, även om han ”bara” var VAR-domare i Ryssland för fyra år sedan.

Favoritskap

Den aktuella kvartsfinalen är möjligen den mest ovissa och jämna på förhand. Två lag med världsspelare på varje position och väl insmorda spelsystem kan ta ut varandra. Det talar en del för att det blir en jämn tillställning som möjligen kan gå till förlängning och sedermera straffar. Odds för matchen hittar du här.

Resultat i detta VM

Frankrike

Gruppspel:
Frankrike – Australien, 4-1
Frankrike – Danmark, 2-1
Frankrike – Tunisien, 0-1

Åttondelsfinal:
Frankrike – Polen, 3-1

England

Gruppspel:
England – Iran, 6-2
England – USA, 0-0
England – Wales, 3-0

Åttondelsfinal:
England – Senegal, 3-0


Bayern Munich - Real Madrid