Ett stormöte mellan Nederländerna och Argentina väntar i VM:s andra kvartsfinal. Stjärnskottet Cody Gakpos Nederländerna ställs mot superstjärnan Lionel Messi och hans Argentina. Nedan ger vi er förutsättningarna inför fredagens möte.

Fredagen bjuder på två kvartsfinaler i VM. Först ut 16:00 är Brasilien mot Kroatien, sedan väntar Argentina mot Nederländerna med avspark 20:00. En match som på förhand spås bli spännande och händelserik. Precis som övriga viktiga matcher som Argentina har spelat i denna turnering så är den på förhand sedd som ”Lionel Messis kanske sista VM-match i karriären”. Det återstår att se.

Båda länderna har blandat och gett en aning i VM, där kanske Nederländerna har imponerat mest av de båda hittills. Argentina är i sin tur bland förhandsfavoriterna till att lyfta VM-bucklan den 18 december och lär inte vilja att resan tar slut redan idag.

Var sänds Argentina mot Nederländerna?

Matchen sparkas igång fredagen den 9 december 20:00 och sänds på SVT1 och i SVT Play. Sändningen kommer att starta cirka 19:00, eller direkt efter kvartsfinalen emellan Brasilien och Kroatien.

Trupper

Argentinas trupp till VM 2022.

Nederländernas trupp till VM 2022.

Domare

Antonio Mateu Lahoz från Spanien kommer att döma matchen. 45-åringen är en av de mer igenkända domarna i fotbollseuropa, där han bland annat dömde Champions League-finalen 2021.

Favoritskap

Det är i grunden Argentina som är favoriter i denna match. Även om Nederländerna har gjort ett bra VM (och uppenbarligen tagit sig till kvartsfinal) så är argentinarna favoriter. Inte skyhöga favoriter, men ändå hyfsat stora. Anledningarna till detta är säkerligen många, även om en VM-kvartsfinal kommer att leva sitt egna liv. Odds för matchen hittar du här.

Resultat i detta VM

Nederländerna

Gruppspel:
Senegal – Nederländerna, 0-2
Nederländerna – Ecuador, 1-1
Qatar – Nederländerna, 0-2

Åttondelsfinal:
Nederländerna – USA, 3-1

Argentina

Gruppspel:
Saudiarabien – Argentina, 2-1
Argentina – Mexiko, 2-0
Polen – Argentina, 0-2

Åttondelsfinal:
Argentina – Australien, 2-1


Borussia Dortmund - Real Madrid