Foto: Bildbyrån

Jaha. 13-0 alltså. Jag funderade före matchen mellan USA – och Thailand på om USA skulle vinna med mer än sex mål. Det blev tretton. Så vad betyder det för Sverige? Jo, även om det är Thailand på andra sidan är det USA som står för motståndet. 

Vinner inte Sverige mot Thailand på söndag bör samtliga tio miljoner svenskar ta sig en funderare över om det verkligen är fotboll vi ska hålla på med. Vi bör vinna. Vi måste vinna. Vi ska vinna.

Och lugn. Vi kommer vinna.

Någon längre utläggning om varför behöver jag väl kanske egentligen inte ha. Thailand är dåliga. För dåliga. Punkt. Släpper man in 13 mål i ett fotbolls-VM bör vi snarare fundera på om inte systemet ska göras om. Precis den diskussionen vi hade när Storbritannien och Italien åka runt och förlorade med tvåsiffrigt i hockey-VM i maj.

Men att säga att jag tar ut segern i förskott stämmer inte. Hade jag gjort det hade de svenska damerna fått fritt fram att oinspirerat jogga runt som de vill, för att till slut vinna med trötta 3-1 eller något liknande. På söndag vill jag se raka motsatsen. För även om det är Thailand på andra sidan är det USA som står för motståndet.

Dags att slå på fokuset 

För medan 13-0 betyder att Thailand är dåliga betyder det också att USA är bra. Riktigt bra. Kanske bäst? Och tack vare att Thailand är så dåliga har vi råd att redan nu börja fundera på seriefinalen nästa vecka. Det kommer krävas en perfekt insats av det svenska laget för att slå USA. För att lyckas med det krävs det att spelet klaffar redan mot Thailand – och att inställningen och fokuset är hundraprocentigt matchen igenom.

Skippa målgesterna 

Vad jag därför vill se mot Thailand är ett svenskt lag som bara öser på. Vare sig det står 1-0, 2-0, eller 13-0. Skippa målgesterna. Hämta upp bollen ur nätet och spring direkt tillbaka till mittplan för att snabbt få igång spelet. Jag vill att det svenska laget passar på att visa både USA och resten av lagen i turneringen – men framför allt sig själva – att Sverige nu slagit på maskineriet. Och att det inte stannar förrns vi står i Kungsträdgården.

Så visst, matchen mot Thailand betyder inte så mycket. Men på ett sätt betyder den ändå allt.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Luton Town - Burnley

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.