Foto: Bildbyrån

Efter att de svenska damerna blev klara för nästa sommars världsmästerskap i Frankrike är det många svenska fans som visat intresse för att få tag på biljetter och uppleva fotbollsfesten på plats. I förra veckan avslöjade FIFA att den officiella försäljningen av biljetter kommer att starta den 19 oktober. Samtidigt presenterades mer information kring biljetterna och försäljningen av dessa.

Biljetterna kommer att säljas paket, där varje paket finns tillgängligt i flera olika prisklasser. Priserna är även satta för att locka en så stor publik som möjligt och till exempel kommer de billigaste paketen ligga kring 25 Euro. Paketen innehåller olika antal matcher beroende på vilken stad och vilket paket man väljer, men som minst får man tillträde till tre matcher, vilket i den lägsta prisgruppen ger dig en VM-biljett för dryga hundralappen. De dyraste paketen kostar i sin tur 250 Euro och då ingår samtliga gruppspels- och slutspelsmatcher som spelas i en och samma värdstad.

Man kommer kunna köpa sina biljetter via FIFA:s speciella försäljningssida och som det ser ut är det först till kvarn som gäller. Det vill säga så behöver du inte göra någon intresseanmäla och hoppas att just ditt namn blir tilldelad en möjlighet att köpa biljetter. Att tänka på är dock att grupperna inte har lottats ännu och att vi därmed inte vet vilka lag som kommer att spela i de olika matcherna när biljetterna släpps.

FIFA meddelade under pressträffen att man har som mål att världsmästerskapet ska bli en fotbollsfest för fans i alla åldrar och att man vill få till det bästa mästerskapet på damsida någonsin. Man känner även att landet kan komma att bjuda på såväl gästvänlighet som ett extra stort fotbollsintresse hos invånarna i och med att nationen tog hem guldet under herrarnas turnering i juli.

Sofie Hansson