Foto: Bildbyrån

Irritation, gnäll och tjafs får mycket utrymme i denna match. Inte vackert att titta på och mycket tråkigt att bevittna, synd att fotbollen hamnar i baksätet till förmån för osportsligt beteende. England vinner matchen på straffar och är vidare till kvartsfinal. 

Colombia är inriktad på försvar och skapar inte mycket, England jobbar på att försöka skapa chanser. Med 1 skott på mål vardera så skulle vi kunna tro att det var en lugn första halvlek som slutar 0-0. Men det är mycket irritation och mycket fula tilltag, domaren har fullt upp med att försöka hinna med allt och spelarna är märkbart frustrerade.

Kane blir omkulldragen i straffområdet och det döms straff. Det är mycket oroligheter och tjafs där bland annat Henderson ges gult kort för en ”bakåtskallning”. Kane tar själv straffen och sätter den säkert. England leder med 1-0 efter 57 spelade minuter.

Det tar länge innan Colombia tar fart och börjar flytta upp anfallet för att chansa på kvittering. Men de kommer aldrig riktigt nära. Inte förrän på övertid då Yerry Mina nickar in kvitteringen och matchen går till förlängning.

Colombia är mer aktiva i 1:a förlängningskvarten och vinner många nickdueller i Englands straffområde. I den 2:a förlängningskvarten är det England som är något vassare, men matchen kommer att avgöras på straffar.

England blir alltså Sveriges motståndare i kvartsfinalen.

Domare: Geiger M. (Usa)
Spelplats: Otkrytiye Arena (Moskva)

Anders Granström


Borussia Dortmund - Real Madrid