Foto: Bildbyrån

Idag ställer sig det isländska landslaget på Spartak Stadium i sin första VM-match någonsin. Laget är en utav två VM-debutanter i årets turnering och förvånade många när de lyckades ta sig direkt till turneringen som segrare av sin kvalgrupp. Motståndet som väntar i premiären är inga mindre än veteranerna Argentina, som räknas som ett utav de bästa lagen i hela turneringen.

Premiär i VM betyder premiär mot Argentina

Världens minsta VM-nation har aldrig tidigare spelat mot det sydamerikanska laget och många förväntar sig en riktigt spännande match. Med tanke på den skräll som det isländska laget bjöd på i EM 2016 när man tog sig hela vägen till kvartsfinal, så är förväntningarna på laget höga i årets turnering. Förutom Argentina återfinns kvalmotståndarna Kroatien i Islands VM-grupp tillsammans med det afrikanska laget Nigeria. Hur gruppen kan komma att sluta är svårt att säga på förhand, men Island kan troligen vara med i kampen om gruppens andraplats. Kanske kan vi få se den isländska vulkanen i publiken även under slutspelet.

Islands uppladdning inför VM

Island spelade oavgjort mot Ghana i sitt VM-genrep under förra veckan och innan dess åkte man på en förlust mot Norge. Under vårens tidigare matcher har det inte blivit några segrar för laget, men trots det har laget visat på en god form. Flera utav spelarna ifrån mästerskapet för 2 år sedan återfinns i VM-truppen och har därmed god vana av att spela tillsammans. Samtidigt kan detta vara en svaghet utifall någon spelare behöver byta ut på grund utav skada eller liknande.

Argentina skulle i lördags ha spelat sitt genrep mot Israel, men i sista stund valde man att ställa in mötet. Anledningen till det hela var enligt SVT Sport protester ifrån israeliskt håll. Lagets sista match inför VM blev därmed mötet med Haiti i slutet utav maj, som man vann med 4-0. Laget har flera välkända och meriterade namn i sin trupp, som gärna vill inta platser i skytteligan.

Matchen mellan Island och Argentina startar klockan 15:00 och i vår tv-tablå kan du se vilken kanal som sänder matchen.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid