Efter att Jamaica i den första omgången plockat en poäng mot Frankrike samtidigt som Panama förlorat med 4-0 mot Brasilien, så var ”Reggae Girlz” favoriter inför det karibiska derbyt. 

Det kom dock att bli en ganska jämn tillställning. Jamaica hade under första halvlek ett visst spelövertag, men hade svårt att ta igenom Panamas täta försvar och lyckades mest skapa chanser från distans, vilket tvingade Panamas målvakt Yenith Bailey till ett par kvalificerade räddningar.

Mot slutet av första halvlek började dock Panama ta sig in i matchen, och under andra halvleks inledande tio minuter skapade man ett antal halvchanser. Dock lyckades man inte förvalta någon av dem.

Istället tog Jamaica efter 56 minuter ledningen genom mittbacken Allyson Swaby som nickade in en hörna från Trudi Carter. Vild glädje, men också en förändring av matchbilden – Jamaica började spela alltmer på resultatet, vilket resulterade i att Panama fick möjlighet att hålla i bollen mer.

Några riktigt bra chanser hade man dock svårt att vaska fram. Efter en tillkrånglad situation i den 68:e minuten hade Martha Cox en bra chans från nära håll, men lyckades inte få till skottet. Det visade sig bli Panamas bästa chans i matchen, och till slut kunde Jamaica hålla undan och vinna genom Allyson Swabys hörnmål.

Resultatet innebär att Jamaica kommer att ta sig vidare från gruppen om man kan få till minst ett oavgjort resultat mot Brasilien i sista gruppspelsmatchen. För Panama betyder förlusten att man är utslagna ur turneringen och inte har någonting att spela för i sista matchen mot Frankrike.

Panama – Jamaica, 0-1 (0-0)

’56 0-1 Allyson Swaby


Borussia Dortmund - Real Madrid