Foton: Bildbyrån

Damernas världsmästerskap i fotboll 2019 är nu inne på sin sista dag och det enda som återstår är att kröna en ny världsmästare. Blir det de flitigt återkommande finalisterna USA som går hela vägen på nytt eller kan nykomlingen Nederländerna chocka fotbollsvärlden med ytterligare en bragd?

Dagens match har avspark klockan 17:00 svensk tid i TV4 och en timme innan börjar försnacket inför den stora matchen. Precis som övriga matcher under turneringen går matchen också att streama via C More.

Tidigare möten och medaljmatcher för USA och Nederländerna

Som vi tidigare nämnt så gjorde Nederländerna sitt allra första världsmästerskap på damsidan för fyra år sedan och i varken den eller årets upplaga har de två lagen spelat mot varandra innan. Att ta sig hela vägen till en VM-final är en stor överraskning för Nederländerna som här senast slogs ut redan i åttondelen. USA har i sin tur stått i turneringens sista möte vid fyra tidigare tillfällen, där det blivit seger i tre av fyra matcher. De år som man inte tagit sig dit har man istället gjort upp om bronset där samtliga försök resulterat i en vinst.

Sitt senaste guld tog USA när turneringen spelades i Kanada 2015 och då blev det ett mycket målrikt möte med Japan som avgjorde det hela. USA tog snabbt ledningen och hade inom 20 minuter gjort fyra mål, varav tre gjordes av Carli Lloyd. Japan kunde reducera och ett amerikanskt självmål i den 52:a minuten minskade försprånget ytterligare. Dock tog det inte lång tid innan Tobin Heath kunde stänga matchen med sitt 5-2 mål.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid