Foto: Bildbyrån

Det danska landslaget går idag in i sin andra gruppspelsmatch i årets turnering, där Australien står som motståndare. Danmark fick en mycket bra start på sitt femte världsmästerskap när man besegrade Peru i inledningen. Australien fick i sin tur se sig besegrade utav Frankrike och jagar nu viktiga poäng för att ha någon chans att ta sig vidare.

Ingen Kvist i kommande matcher

Under sin VM-premiär skadade sig danska mittfältaren William Kvist efter drygt en halvtimme på plan. Skadan resulterade i att FC Köpenhamn-spelaren fick bäras ut på bår och härom dagen kom meddelandet om att han nu missar vidare spel i turneringen. Truppen som inte får fyllas på med flera spelare nu när turneringen är igång får därmed klara sig med 22 spelare.

Tidigare möten mellan lagen

De två lagen har tidigare spelat tre vänskapsmatcher mot varandra, där den första skedde så sent som år 2007. I matcherna har det blivit två danska segrar, samt en australiensk sådan.

Lagens uppladdning inför VM

Australien har under sina VM-genrep i början utav juni lyckats besegra Tjeckien med 4-0, samt Ungern med 2-1. Vägen till VM gick därförinnan via den längre vägen, med ett playoff i det asiatiska kvalet som i sin tur ledde till ett interkontinentalt kvalmöte med Honduras.

Det danska laget tog sig som vi tidigare nämnt till VM via en andraplats i kvalet och efter det ett playoff mot Irland, där man fick till en storvinst på bortaplan i den sista matchen. Inför turneringen har man spelat landskamper mot bland annat Sverige och Mexiko, där det blev oavgjort mot Sverige samt en 2-0 seger mot Mexiko.

Vad tror vi?

Som nordisk medmänniska är det alltid kul när det går bra för våra grannländer. Därför hoppas många på en ny seger för Danmark, som då näst intill kan räkna hem en slutspelsplats innan avslutande mötet med Frankrike. Samtidigt visade sig Australien vassa i sin öppningsmatch, vilket gör att alla möjliga scenarion får finnas med i beräkningarna.

Matchen mellan Danmark och Australien har avspark klockan 14:00 idag och kommer då att visas i TV4, samt streamas via C More.

Sofie Hansson