Kinesiska fotbollsfansen dominerade i Ryssland

//Kinesiska fotbollsfansen dominerade i Ryssland

Kinesiska fotbollsfansen dominerade i Ryssland

Foto: Bildbyrån

När ett fotbolls-VM går av stapeln är det inte bara folket i de deltagande nationerna som får ett start intresse för detta. Även fotbollsintresserade i andra länder reser mer än gärna till värdlandet för att på plats för uppleva den enorma fest som turneringen bjuder på. Strax efter att mästerskapet var över kunde ryska FSB presentera siffror över vilka olika nationer som hade flest antalet besökare i landet med fan-ID, vilket fungerade som ett visum för alla som skulle se en eller flera matcher på plats.

Något överraskande är det Kina som toppar listan med 53 000 fans på plats under VM. På en andraplats kommer USA med 46 000 fans. Trots att dessa två nationer inte lyckades kvalificera sig till turneringen finns alltså ett stort intresse för sporten. Man skulle kunna tro att det är de riktigt stora fotbollsnationerna som toppar denna lista, men så är det alltså inte. Resterande nationer som finna med i topp-10 hade däremot lag med i turneringen. Hur många svenskar som befann sig på plats är ingenting som uppges. Den totala siffran för personer som besökte Ryssland under mästerskapet uppgick däremot till 633 000.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:47:49+00:00augusti 20th, 2018|Fotbolls-VM 2018|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.