I och med att samtliga VM-lag nu är klara så börjar fans ifrån alla världens hörn att titta på möjligheten att åka till Ryssland och uppleva mästerskapet på plats. Förutom flygbiljetter och hotellbokningar så finns det en del andra praktiska saker som man måste ha med i åtanke och däribland de visumhandlingar som krävs för att få komma in i värdnationen Ryssland.

Visum för VM-besökare
Vanligtvis krävs det ett visum för att få komma in i Ryssland, men som VM-besökare behöver du inte ansöka om detta. Istället ansöker du som fått tag på biljetter om ett Fan-ID, som även krävs för att du ska få komma in på arenorna. Ansökan om fan-ID gör du på hemsidan fan-id.ru, där du även kan läsa mer kring hur du fyller i din ansökan samt var du sedan kan hämta ut ditt fan-ID någonstans.Har du inte möjligheten att hämta ut ditt ID kan du även be att få det hemskickat till dig.

Förutom inträde till landet och arenorna kan du med ett fan-ID fritt använda lokaltrafiken under din vistelse och även åka tåg kostnadsfritt mellan de olika värdstäderna.


Borussia Dortmund - Real Madrid