Foto: Bildbyrån

Kroatien har i åttondelsfinalen och kvartsfinalen spelat förlängning och lagt straffar, varför skulle semifinalen vara annorlunda? Denna gång krävdes dock inte straffar då Mandzukic frälste Kroatien med sitt 2-1 mål och Kroatien spelar VM-final för första gången någonsin.

England tar en snabb ledning genom en fast situation. Sedan lyckas England ”neutralisera” Kroatien under hela första halvlek och början på andra, inte helt olikt som de gjorde mot Sverige. Men från 50 spelminuten så började Kroatien att jobba in sig i matchen och lägena blir bättre och bättre för att ge resultat i 68:e minuten när Ivan Perisic kvitterar till 1-1.

Några minuter senare sätter Ivan Perisic bollen i stolpen, nu har Kroatien taggat till. Kvitteringen tvingar även England att börja anfalla igen och inte enbart ”kontrollera” matchen. England får det jobbigt mot den kroatiska anstormningen och det är med svårighet som de klarar sig till förlängning.

Den 1:a förlängningskvarten var ganska jämn, inga mål. Den 2:a förlängningskvarten hinner bara bli 4 minuter gammal när Mario Mandzukic ger Kroatien ledningen med 2-1.

Ganska logiskt resultat att Kroatien vinner, England är duktiga på fasta situationer och att ”kontrollera” matchen, detta funkar mot länder som Sverige men inte mot skickligare lag som Kroatien.

På söndag spelar Kroatien final mot Frankrike medan England möter Belgien i bronsmatchen.

 

Anders Granström


Bayern Munich - Real Madrid