Foto: Bildbyrån

Spelbolagen har sagt sitt: Norge är STORA underdogs inför kvällens kvartsfinal mot England. Med all rätt. Men det betyder ju egentligen ingenting, har vi fått lära oss. 

Australien var även de stora favoriter inför åttondelsfinalen mot Norge. Enligt spelbolagen faktiskt mer troliga att vinna än vad England är idag, trots att England är bättre rankade och har gått obesegrade genom VM. Det säger en del om de sår som Norge just nu river upp i damfotbollens världsordning. Tolfterankade Norge har redan skickat hem världssexan Australien. Är det världstreans tur att packa väskorna nu? Ja, mycket möjligt.

Obesegrade England med Ellen White i storform

Visst, England har haft en bra turnering och är som sagt obesegrade. Man har gjort det som förväntats, och vann dessutom åttondelsfinalen bekvämt mot Kamerun (3-0). Man sitter inne på en av VM:s hetaste målskyttar och ett av VM:s bästa försvar. Ellen White jagar med sina fyra mål Alex Morgan och Sam Kerr i skytteligatoppen. Både Morgan och Kerr står just nu på fem mål. Försvarsmässigt är England delad tvåa när det kommer till insläppta mål. På fyra matcher har laget bara släppt in ett mål. Endast Tyskland är bättre.

90-minuter-plus-stopptid lång kamp

Så, ja, Norge är stora underdogs när bollen ikväll sparkas igång på Stade Océane. Men det bästa med fotboll är att all statistik jag precis rabblat upp inte spelar någon roll ögonblicket bollen sätts i rullning. Norge kommer, precis som mot Australien, göra allt för att bevisa att både spelbolagen och experterna hade fel. De 27 avsluten norskorna hade mot Australien vittnar om ett lag som vågar och vill vinna – oavsett vem som står på andra sidan.

Kvartsfinalen kommer bli en 90-minuter-plus-stopptid lång kamp om en plats i semifinalen. Frågan är bara vilka som vill det mest.

Ofta brukar det vara underdogsen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid