Foto: Bildbyrån

Både England och Sverige kämpade hårt och länge i sina respektive semifinaler, men där tar också likheterna slut.

Sverige var det lag som startade bäst och hade många målchanser. Vassast var det i samband med en hörna där en retur kom ut till Fischer som fick iväg ett skott som tog i stolpen. Innan dess så hade Sverige radat flera bra chanser. Hade Sverige bara gjort mål på någon av dessa så hade de varit i final. Nederländerna hade inget riktigt bra spel förrän vid mitten av 2:a halvlek, då svenskorna tröttnade och inte orkade stressa längre. Sverige hade kontrollen och möjligheten, men målen uteblev och därför spelar vi nu bronsmatch.

Engelskorna däremot hamnade i underläge direkt mot USA. Men detta hade väldigt liten inverkan på England som kvitterade redan 9 minuter senare. Sedan blev det ytterligare underläge, men vad gör det? England trummar på, ett mål blir bortdömt efter VAR-kontroll. En ytterligare VAR gav England en straff, dock var den inte tillräckligt bra slagen. Om England hade lyckats kvittera så hade de lika goda odds att ta sig till finalen som USA.

Det är den stora skillnaden i dessa två semifinaler. Hade Nederländerna tagit ledningen i 70.e minuten så hade Sverige aldrig kunna komma igen. Bronsmatchen kommer därför att bli tuff, för även om Sverige får ledningsmålet så kan ändå England ta sig förbi och vinna.

Hoppas att Sverige lyckas ladda om och hitta en bra strategi mot England, men jag tror det blir svårt.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid