Vi har tidigare rapporterat om att det engelska kungahuset samt landets politiker inte kommer att finnas representerade i Ryssland under sommarens mästerskap. Härom dagen gick även Island ut med att man inte kommer att skicka några representanter ifrån nationen till mästerskapet. Nu ser det även ut som att Sverige går i samma fotspår.

Det svenska kungahuset brukar vanligtvis finnas på plats vid större idrottsevenemang, där vinter OS i februari är ett närliggande exempel. Dock ser det ut som att de svenska kungligheterna inte kommer att åka för att stödja det svenska landslaget. Hovets informationschef Margareta Thorgren säger till Sportbladet att det inte finns några officiella planer för familjen att närvara vid fotbolls-VM. Däremot kan det hända att någon i kungafamiljen åker dit i privat syfte.

Inte heller Stefan Löfven ser ut att ha möjligheten att närvara. Hans pressekreterare Erik Nises säger dock till Radiosporten att det hela inte är något politiskt statement, utan mest troligt är att turneringen inte får plats i Löfvens kalender. På frågan kring om någon annan politiker som att närvara så skall det inte finnas någon information om det, men att höstens val troligen gör att många väljer bort att delta.


Borussia Dortmund - Real Madrid