Tyskarna var stora favoriter i denna kvartsfinal och när 1-0 målet så trodde många att detta var början av tysk dominans. Men Sverige vände och vann med 2-1. Nu ser vi fram emot semifinalen mot Nederländerna.

Sverige spelar avslappnat, blir inte stressad i lägen där Tyskland pressar dem när de har boll. De hittar alternativ och slår fina passar. Tyskland har mer spel, men det märks ändå att Tyskland har respekt för Sverige.

Magdalena Eriksson gör en felpassning och Tyskland vänder snabbt. Ett bra inspel och Lina Magull sätter ledningsmålet, 1-0, på volley.

Ett framspel från Sembrant, från backplats, når Sofia Jakobsson som löper mellan de tyska backarna och sätter kyligt kvitteringsmålet och det står 1-1.

Vätskepaus efter 31.57 och det är viktigt. Det märks att tempot är lite lägre, troligtvis beroende på värmen. Nästan 3 minuter lång blev pausen.

Blackstenius får en fin passning, trots hård tysk press, mellan de tyska backarna och kommer fri, dock lite ur vinkel, men tyska målvakten räddar skottet och det blir hörna. Sverige har hittat Tysklands svaga punkt, får se om tyskorna anpassar sitt spel till 2:a halvleken.

Jakobsson kommer runt på kanten, spelar in till Rolfö som nickar och målvakten räddar, men Blackstenius fångar upp returen och Sverige leder med 2-1 i 48:e minuten.

Fischer tvingas avbryta matchen i 66:e minuten, ersätts av Ilestedt. Osäkert om det enbart är kramp eller annat som är värre.

Ungefär vid 60:e minuten så börjar Sverige spela lite försiktigare, backa bakåt och Tyskland  de som styr matchen, man ger bort initiativet. Dock står Sverige rätt i sina positioner och tyskorna har inte kunnat utnyttja detta ännu.

Blackstenius kommer ensam mot två tyskor, hon driver den ena, men i skottögonblicket så halkar hon. En annars mycket bra chans. Tyskorna fortsätter att pressa på. Svenskorna försvarar sig bra, men ibland kommer riktigt farliga situationer. Men de håller tätt.

Sverige vinner med 2-1 och nu väntar Nederländerna i semifinal på onsdag!