Foto: Bildbyrån

Att Tyskland åkte ut ur VM som sämsta laget i Sveriges grupp är en utav turneringens största överraskningar. När händelser som dessa sker brukar ofta lagets tränare bli ifrågasatt och självklart har Joachim Löw nu hamnat under luppen.

Den förre detta spelaren har innehavet rollen som förbundskapten sedan 2006 och var dessförinnan assisterande kapten till Jürgen Klinsmann under två års tid. Efter årets VM-fiasko med endast en seger och två förluster var det många som ansåg att 58-åringen skulle lämna sitt uppdrag och han indikerade själv på att hans framtid med laget var oviss.

Dock verkar det nu som att han ändå blir kvar på sin position. Den tyska nyhetsbyrån DPA rapporterar att tyska fotbollsförbundet röstat kvar Löw som förbundskapten och detta till minst år 2022, då hans aktuella kontrakt går ut.

Argentinas tränare väntas lämna

Under de senaste dagarna har ytterligare lag åkt ur turneringen och flera andra tränare har nu fått blickarna på sig. Bland annat ryktad det om att Argentinas förbundskapten Jorge Sampaoli kommer få lämna sin post efter uttåget mot Frankrike.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid