Foto: Bildbyrån

Såväl lagen i grupp A som B spelade sina andra matcher under gårdagen och med ett möte kvar så står det redan nu klart att en del lag kommer att missa slutspelet. Samtidigt kan andra lag fira att man tar sig vidare till turneringens andra del, men samtidigt är det kommande motståndet här ännu ovisst. Här följer en summering utav gårdagens tre VM-matcher.

Ronaldo i fokus när Portugal slog ut Marocko

Fyra minuter in i matchen kunde den tidigare tremålsskytten Cristiano Ronaldo göra sitt fjärde mål i årets mästerskap när han nickade in 1-0 till Portugal. Även längre in i matchen hamnade nummer sju i fokus, när han efter en tydlig filmning visade tecknet för VAR i ett försök att få domaren att granska situationen. Ett sådant utspel ska enligt regelboken ge guld kort, men så blev det ej i denna situation. Det marockanska laget var i starkt behov utav poäng för att ha någon chans att ta sig vidare och under matchens gång kom det flera försök, men inga bollar tog sig hela vägen fram. Därmed är Marocko ute ur VM med en match kvar, samtidigt som Portugal näst intill kan räkna med spel i åttondelsfinalen.

Uruguay slog ut Saudiarabien och säkrade slutspel

2014 års skandalomsusade spelare Suarez lyckades sätta det enda målet i mötet mellan Uruguay och Saudiarabien, som även resulterade i att det sydamerikanska laget tillsammans med Ryssland i grupp A nu är klara för slutspel. Samtidigt får Saudiarabien på noll poäng resa hem efter sin avslutande match mot Marocko i helgen. Matchen bjöd på flera målchanser, som du kan se i sammanfattningen utav matchen nedan.

Spanien-Iran

Även i Spaniens möte med Iran blev det endast en boll i mål och länge såg det ut som att Iran kunde vara laget att sätta denna. Men till slut var det spanska Diego Costa som lyckades få in bollen i det nedre hörnet efter ett fint framspel utav lagkamraterna. Dock lyckades det iranska laget få in en boll i målet mot slutet, men tyvärr hade domaren blåst av för offside, vilket gjorde att målet inte räknades.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid