Argentina har haft det tungt i gruppspelet och knappt att de tog sig vidare till åttondelsfinal. I denna match var det dags för stjärnor som Messi, Di Maria med flera att kliva fram och visa varför Argentina tog VM-silver förra året. Argentina spelade inte dåligt, det var bara att Frankrike spelade fantastiskt bra och vinner matchen med 4-3.

Frankrike har ett farligt anfallsvapen i Kylian Mbappe som är ruskigt snabbt och som låg bakom att Frankrike fick straff och kort senare en frispark precis utanför Argentinas straffområde. Han springer förbi försvara som blir tvungna att fälla honom för att stoppa honom. Antoine Griezmann förvaltar straffen väl och Frankrike leder med 1-0 efter 13 spelade minuter.

Argentina försöker sig att spela sig igenom Frankrikes försvar, men går hela tiden bet på detta. Istället för att ta skott direkt så ska det hela tiden sökas ett bättre läge. Kanske var det att franska försvaret krympte ihop för mycket och gav Argentina mer utrymme eller kanske var det svårigheterna att ta sig igenom franska försvaret som Di Maria insåg när han tar emot bollen snabbt och skjuter på distans. Oavsett så var det detta fantastiska skott från Di Maria kvitterar till 1-1 och Argentina är med i matchen igen efter 41:a minuten.

Andra halvlek hinner inte bli speciellt gammal innan Di Maria blir fälld och får frispark. Själva frisparken leder inte något, Messi får returen, gör en snabb vändning och får till ett skott. Skottet i sig är inte märkvärdigt, men Gabriel Mercado står helt rätt placerad och kan styra in skottet. Argentina leder nu med 2-1 efter 48:e minuten.

Ingen av lagen skapar direkt klara chanser, men det blir ändå väldigt många mål. Benjamin Pavard ville inte vara sämre än Di Maria då han sätter ett fantastiskt långskott och kvitterar till 2-2 i 57:e minuten. Det tar inte slut där, Kylian Mbappe ger Frankrike ledningen med 3-2 i 64:e minuten. Men bara 4 minuter senare sätter Mbappe 4-2 till Frankrike. Fantastisk match av denna 19-åring.

En sen reducering av Sergio Aguero (90+3) ger lite nerv i slutet, men Frankrike vinner ändå med 4-3. Frankrike är extremt målfarliga och fortsätter detta spel så kan det mycket väl gå hela vägen till final.

Domare: Faghani A. (Irn)
Spelplats: Kazan Arena (Kazan)