OS-mästarinnorna Kanada fick en missräkning direkt in i VM-gruppspelet. Nigeria stod upp bra mot toppnationen och bärgade ett oavgjort resultat till 0-0, detta efter en straffmiss från Kanadas storstjärna Christine Sinclair.

Kanada har stora förväntningar på sig inför sommarens VM med ett OS-guld i bagaget från 2021. Men Kanada fick ingen bra start på VM i Australien och Nya Zeeland när man under den tidiga fredagsmorgonen kryssade (0-0) mot Nigeria. De sistnämnda är bland de bästa afrikanska nationerna men är listade på en 40:e plats på FIFA:s världsranking medan Kanada rankas sjua i världen.

Kanadas superstjärna Christine Sinclair har gjort flest mål någonsin i landslagssammanhang, alla kategorier, men lyckades med att missa en viktig straff i matchminut 50 efter att hon själv blivit fälld. Efter att domaren dömt en VAR-straff fick 40-åringen själv chansen från elva meter men stoppades av Nigerias talangfulla målvakt Chiamaka Nnadozie.

Nigeria och nyss nämnda Nnadozie stod sedan pall för ett kanadensiskt tryck på slutet och kunde slutligen bärga ett ovärderligt resultat i Grupp B, efter att matchen slutat 0-0. På slutet blev det sedan kalabalik efter att Nigerias Deborah Abiodun fick syna det röda kortet efter en ful stämpling. I Grupp B spelar även Australien och Irland.

Se tabellen i Grupp B här.

Återstående spelschema i Grupp B

26 juli:
Kanada – Irland
14:00

27 juli:
Australien – Nigeria
12:00

31 juli:
Nigeria – Irland
12:00

Kanada – Australien
12:00