Mexikos mittback skadad – ersätts dagar innan VM-premiären

//Mexikos mittback skadad – ersätts dagar innan VM-premiären

Mexikos mittback skadad – ersätts dagar innan VM-premiären

Foto: Bildbyrån

Med endast en dag kvar tills VM drar igång är detta en tid då ingen spelare vill dra på sig någon onödig skada. Nu står det dock klart att Mexiko får klara sig utan sin mittback Diego Reyes under VM, som inte lyckats återhämta sig helt efter en tidigare lårmuskelskada. Han stod precis som Sveriges Guidetti över landslagets båda genrepsmatcher, men kommer jämfört med svensken inte att delta i mästerskapet. Diego ska ha varit en stark nyckelspelare i det mexikanska landslaget och räknades för många som ett självklart namn i startelvan.

Erick Gutiérrez kommer nu in och ersätter Reyes, då han fanns med som den 24:e spelaren i bruttotruppen. 22-årige Gutiérrez spelar till vardags i mexikanska klubben Pachuca och detta blir hans första stora mästerskap med landslaget. Mexiko spelar sin första VM-match på söndag och då möter man Tyskland.

Av |2018-09-27T14:58:53+00:00juni 13th, 2018|Fotbolls-VM 2018|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.