Foto: Wikimedia

Under de kommande veckorna så är det nog ingen som befinner sig i de elva VM-städerna som kan gå miste om det pågående mästerskapet. Förutom den stora uppståndelsen i närheten utav arenorna kommer man även att ha speciella VM-områden där man tillsammans med andra fotbollsfantaster kan ta del utav folkfesten. Dessa så kallade Fan Fest-områden kommer finnas på centrala och välkända platser och blir en naturlig mötesplats för allt som har med turneringen att göra.

Här kan du tillsammans med tusentals andra se alla VM-matcher på storbildsskärm och även avnjuta god mat, musikunderhållning och andra kringaktiviteter. Inträdet till dessa områden är gratis och ett besök här kan vara ett bra sätt att få ut maximalt utav sin VM-resa även under de dagar då man inte har någon matchbiljett.

Här hålls Fan Fest i alla VM-städer:

Nizjnij Novgorod: Minin and Pozharsky Square
Sotji: South Mall of the Seaport
Jekaterinburg: Mayakovsky Central Park of Entertainment and Culture
Kaliningrad: Central Square
Kazan: Family Center Kazan
Moskva: Vorobyovy Gory (Sparrow Hills)
Rostov-na-Donu: Theatre Square
Sankt Petersburg: Konyushennaya Square
Samara: Kuibyshev Square
Saransk: Sovetskaya Square
Volgograd: The 62nd Army Embankment

Även här hemma i Sverige kommer det att ordnas liknande evenemang i ett flertal olika städer, där Sveriges matcher kommer att visas på storbildsskärm. Här kan du läsa mer om vilka städer och platser som kommer att arrangera detta.

Det var under 2002 som man för första gången arrangerade områden som dessa under turneringen och det hela blev en stor hit, då folk som inte fått tag på biljetter kunde ta del utav det hela på nära håll. Under de tre senaste mästerskapen besökte drygt 30 miljoner personer dessa områden och den sammanlagda kapaciteten för Rysslands elva områden är 197 000 personer åt gången.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.