Jamaica tog sin första poäng i ett världsmästerskap någonsin. Detta efter att man skrällde till sig en poäng mot toppnationen Frankrike i en match som slutade 0-0.

Grupp F sparkades igång under söndagen när stornationen Frankrike ställdes mot Jamaica som stod inför sitt andra VM någonsin. Fransyskorna var ganska stora favoriter i mötet mot Jamaica även om de sistnämnda har många kvalitetsspelare i laget. Matchen i sig skulle bli en tuff sådan där Jamaica visade taktisk skicklighet och vilja matchen igenom och även lite spets framåt i framför allt storstjärnan och lagkaptenen Khadija Shaw.

Frankrike hade svårt att få grepp i sitt anfallsspel men var farliga matchen igenom på fasta situationer där den reslige mittbacken Wendie Renard var det stora hotet. Jamaica höll första halvlek mållös efter att det var jämnt första 45. I andra halvlek började Frankrike flytta fram sina positioner ännu mer och ju längre halvleken led desto närmare kom Frankrike ett ledningsmål. Jamaica stod dock upp bra och försvarade sig exemplariskt och uppoffrande när Frankrikes storstjärnor kom mot mål.

Jamaicas målvakt Rebecca Spencer var avgörande i målet med flera fina räddningar samtidigt som hon räddades av virket vid ett par tillfällen. Efter att Jamaicas stjärna Khadija Shaw fick rött kort med tilläggstiden kvar av matchen så pressade Frankrike för ett mål under de sista minuterna men utan att få resultat i målkolumnen. Matchen slutade 0-0 och Jamaica tog en historisk poäng, landets första i VM-sammanhang.

För Frankrike väntar ett tufft möte med Brasilien i nästa omgång, ett Brasilien som går in i turneringen imorgon eftermiddag svensk tid mot Panama. Jamaica möter just Panama i nästa omgång i en nyckelmatch men då utan sin stora anfallsstjärna Shaw.

Frankrike – Jamaica, 0-0 (0-0)


Borussia Dortmund - Real Madrid