Foto: Bildbyrån

Nu har samtliga lag i världsmästerskapet hunnit med att spela två matcher och hela 74 mål har hunnit med att göras under dessa 24 matcher. Flera spelare har tagit sig in på turneringens skytteliga och högst upp ligger just nu en av de nordamerikanska spelarna som Sverige får ta sig an på torsdag.

USA:s Alex Morgan har hittills gjort fem mål för sitt lag i turneringen, som alla kom under storkrossen mot Thailand i tisdags. Förutom att matchen blev den största vinsten i ett VM någonsin så blev Morgan den andra damspelaren som någonsin gjort fem mål under en och samma match i mästerskapet. Senast detta skedde var 1991, då Michelle Akers gjorde fem mål i mötet med Kinesiska Taipei. Förutom skytteligan leder även Morgan assistligan där hon varit med och bidragit till ytterligare tre mål.

Tvåa på listan är brasilianska Crisitane som satt fyra bollar och därefter följer USA:s Carli Lloyd och Italiens Cristiana Girelli med tre mål vardera. Sveriges främsta målskytt hittills är Kosovare Asllani som gjorde ett mål i bägge matcherna mot Chile och Thailand.

Samtidigt har Brasiliens Marta tangerat Miroslav Kloses rekord på 16 mål under ett världsmästerskap efter att ha satt en straff mot Australien i förra veckans möte. Skulle hon lyckas näta igen blir hon den spelare överlag som gjort flest VM-mål någonsin.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här