Foto: Uefa.com

Gårdagens två playoff-returer blev oavgjorda 1-1 möten, där lagen som sedan tidigare fått med sig varsin seger nu är klara för avresa till Frankrike nästa sommar. Mötet mellan Nederländerna och Schweiz slutade sammanlagt 4-1, medans Argentina fick till en segersiffra på 5-1 mot Panama.

I det europeiska mötet fick Nederländerna en tuff start, då man endast åtta minuter in i matchen blev en man kort då lagkapten Anouk Dekker åkte på ett rött kort. Laget som är regerande Europamästare efter turneringen förra sommaren kunde dock få till flera farliga situationer och i den 52:a minuten kom matchens första mål från laget. Schweiz kunde sedan kvittera i den 71:a minuten, men trots målet räckte det inte hela vägen fram med tanke på motståndarnas tre mål från förra veckans möte. Detta blir Nederländernas andra deltagande i ett världsmästerskap på damsidan.

Det interkontinentala mötet var även det en tuff kamp, där Panama kunde göra matchens första mål strax innan pausvila. Trots att motståndarna Argentina hade med sig fyra mål ifrån det tidigare mötet öppnades hoppet för en möjlig VM-debut. Dock kunde Argentina sätta punkt för mötet drygt halvvägs in i den andra halvleken. Även i den här matchen delades ett rött kort ut till den argentinska spelaren Yamila Rodriguez under slutet av matchen, men lyckan av att ha tagit sig till VM-slutspel var större än besvikelsen över detta. Laget har deltagit i två tidigare mästerskap, där man båda gångerna slagits ut i gruppspelet.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid