Foto: Wikimedia

Under gårdagen avrundades de sista playoffmatcherna till damernas olympiska turnering i fotboll. Nu är den kompletta laguppställningen inför sommarens turnering äntligen klär och inom kort kommer dessutom grupperna att lottas.

I den asiatiska playoffen blev det till slut Kina som tog hem OS-platsen efter att ha besegrat Sydkorea med 4-3. Det inledande mötet på sydkoreansk mark resulterade i en 2-1 vinst för besökarna och returmötet slutade i sin tur 2-1 till Sydkorea. Ställningen 3-3 ledde till en förlängning, där Wang Shuang kunde göra det avgörande målet i den 104:e minuten.

I den interkontinentala playoffen mellan Kamerun och Cjile kunde det chilenska laget ta greppet om dubbelmötet genom att vinna den första matchen med 2-1. Returen blev i sin tur mållös och Chile var i och med detta klara för sitt allra första OS på damsidan.

Samtliga lag som därmed kommer att medverka i damernas olympiska fotbollsturnering är:
Japan, Brasilien, Nya Zeeland, Storbritannien, Nederländerna, Sverige, Kanada, USA, Zambia, Australien, Kina och Chile.

OS-grupperna lottas i nästa vecka

Lottningen till OS äger rum redan i nästa vecka, närmare bestämt på onsdagen den 21 april. Seedningen för herrarna är redan spikad och i samband med att den nya världsrankingen för damerna presenteras på fredag kommer även deras placeringar i de olika potterna att bli färdig.


Borussia Dortmund - Real Madrid