Foto: Bildbyrån

Idag spelas världsmästerskapets bronsmatch och Sverige har här möjligheten att ta hem sin fjärde VM-medalj. För att göra detta gäller det att man vinner kampen mot England, som gjort en mycket stark turnering. 

Dagens match har avspark klockan 17:00 svensk tid i TV4, men redan klockan 16:00 börjar uppsnacket inför matchen. Vill man ladda ytterligare visar kanalen en timme innan det en fotbollskrönika om det svenska damlandslaget, där flera stora legendarer medverkar.

Tidigare möten och medaljmatcher för Sverige och England

Det finns inga tidigare möten i världsmästerskapet mellan de två lagen, vilket gör matchen mycket intressant. Sverige har stått i tre tidigare medaljmatcher, där de båda två bronsmatcherna slutat i seger samtidigt som man missade guldet i finalen mot Tyskland 2003. För Englands del tog man sig såhär långt för första gången vid VM 2015 och då kom man hem med ett brons efter att ha besegrat Tyskland i den sista kampen.

Som sagt var det alltså England och Tyskland som gjorde upp om bronset senast. Den matchen avgjordes på övertid där England kunde sätta matchen enda mål efter en tilldelad straff. I videon nedan kan du se det direkt avgörande målet.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid