Foto: Unsplash

I fredags öppnades FIFA:s biljettförsäljning till nästa sommars världsmästerskap i Frankrike, där de svenska damerna kommer att delta.

När du ska göra ditt köp väljer du först vilken av de nio städerna du vill besöka och efter det vilket matchpaket du vill köpa. Du kan tydligt se vilka matcher som ingår i de olika paketen, men dock inte vilka lag som kommer att spela i matcherna. Anledningen till detta är att lottningen inför mästerskapet ännu inte är gjord. Det enda lag som redan nu har sina matchdatum och städer klara är värdnationen själv, som automatiskt intar plats A1 i gruppindelningen.

Som vi tidigare har nämnt säljs biljetterna i olika paket, där du får se ett visst antal matcher som spelas i den utvalda VM-staden. Priserna för biljetterna är mycket låga och du får ett stort värde för pengarna eftersom du inte bara får se en match för biljetten, utan minst 3 stycken. Paketen med slutspelsmatcher har ett högre pris, men ändå ett lågt sådant om man till exempel jämför med biljettpriserna till VM i Ryssland.

Sofie Hansson


Bayern Munich - Real Madrid