Foto: Unsplash

Som vi tidigare har rapporterat om har intresset för att se sommarens världsmästerskap varit stort hos fotbollsfansen runtom i landet. Nu har FIFA presenterat siffror som visar på att rekordmånga biljetter har sålts till turneringen.

Mer än 720 000 biljetter har hittills sålts till de sammanlagt 52 matcherna som kommer att spelas. Med drygt 50 dagar kvar till turneringen är detta en betydligt högre siffra än det antal som hade sålts vid det här laget inför förra upplagan av turneringen. Sammanlagt var det 1,3 miljoner personer som upplevde mästerskapet på plats och många hoppas att denna siffra ska kunna slås i sommar. Ser man till övriga publiksiffror för damfotboll så bådar det gott. Förutom storpubliken vid Sveriges hemmamatch mot Tyskland härom veckan så har flera andra publikrekord slagits under de senaste månaderna och man hoppas nu att trenden ska hålla i sig även över sommaren.

Inga svenska supporterresor arrangeras

En tråkig nyhet för de svenska fansen som skulle vilja åka till Frankrike för att se turneringen på plats är dock att de tidigare arrangerade VM-resorna fått ställas i på grund av för svagt intresse. Svenska Fotbollsförbundets partner Björk & Boström Sportresor har inför flera tidigare mästerskap arrangerat resor, men de som planerades in till i sommar har nu fått ställas in. Om du vill åka ner till VM är det alltså att leta efter flyg och hotell på egen hand som gäller.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här