Foto: Uefa.com

Det svenska damlandslaget är bara två kvalmatcher ifrån en plats i det stora världsmästerskapet nästa sommar. För en liten stund sedan presenterades den trupp utav spelare som kommer att representera laget i de avslutande kamperna mot Ukraina och Danmark. Med en tung förlust mot Ukraina i juni i ryggen hoppas man kunna prestera på topp i det stundande mötet på Gamla Ullevi den 30 augusti. Ett par dagar sedan sker mötet med Danmark, som även är det enda man gör mot lagen då hemmamatchen i våras ställdes in på grund utav protester. De två lagen ligger just nu på en delad förstaplats och en seger är vad som krävs för att säkra en VM-plats.

Här följer truppen i sin helhet:
Målvakter: 
Jennifer Falk, Hedvig Lindahl, Zecira Musovic.

Försvarare: Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Linda Sembrandt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson, Mia Carlsson, Hanna Glas, Anna Oskarsson

Mittfältare/Anfallare: Caroline Seger, Elin Rubensson, Hanna Folkesson, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson, Lina Hurtig, Fridolina Rolfö, Julia Karlenäs, Olivia Schough, Aanna Anvegård, Nina Jakobsson.

Någonting som förvånar i truppen är att man valt att ta med nykomlingen Nina Jakobsson, som i och med detta kommer att göra debut i A-landslaget. Jämfört med vårens trupp är Loreta Kullashi och Julia Roddar borta, samtidigt som Caroline Seger är tillbaka efter skador.

Här kan du läsa mer om damernas kval till VM

Sofie Hansson


Atletico Madrid - Borussia Dortmund