Nykomling i damernas VM-kvaltrupp

//Nykomling i damernas VM-kvaltrupp

Nykomling i damernas VM-kvaltrupp

Foto: Uefa.com

Det svenska damlandslaget är bara två kvalmatcher ifrån en plats i det stora världsmästerskapet nästa sommar. För en liten stund sedan presenterades den trupp utav spelare som kommer att representera laget i de avslutande kamperna mot Ukraina och Danmark. Med en tung förlust mot Ukraina i juni i ryggen hoppas man kunna prestera på topp i det stundande mötet på Gamla Ullevi den 30 augusti. Ett par dagar sedan sker mötet med Danmark, som även är det enda man gör mot lagen då hemmamatchen i våras ställdes in på grund utav protester. De två lagen ligger just nu på en delad förstaplats och en seger är vad som krävs för att säkra en VM-plats.

Här följer truppen i sin helhet:
Målvakter: 
Jennifer Falk, Hedvig Lindahl, Zecira Musovic.

Försvarare: Nilla Fischer, Amanda Ilestedt, Linda Sembrandt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson, Mia Carlsson, Hanna Glas, Anna Oskarsson

Mittfältare/Anfallare: Caroline Seger, Elin Rubensson, Hanna Folkesson, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson, Lina Hurtig, Fridolina Rolfö, Julia Karlenäs, Olivia Schough, Aanna Anvegård, Nina Jakobsson.

Någonting som förvånar i truppen är att man valt att ta med nykomlingen Nina Jakobsson, som i och med detta kommer att göra debut i A-landslaget. Jämfört med vårens trupp är Loreta Kullashi och Julia Roddar borta, samtidigt som Caroline Seger är tillbaka efter skador.

Här kan du läsa mer om damernas kval till VM 2019

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:47:58+00:00augusti 14th, 2018|Dam VM 2019|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.