Det svenska damlandslaget har nu tagit sig igenom den första gruppspelsmatchen i årets världsmästerskap. Som en repris på matchen från 2007, slutade mötet mellan lagen i ett oavgjort resultat där Sverige till en början hade ledningen, men sedan tappade denna mot Nigeria.

Med två mål efter en halvtimmes spelad tid såg det ut som att det svenska laget hade goda chanser att gå ut VM-premiären med tre viktiga poäng. Det första målet kom efter 21 minuter då bollen gick in i mål via en av de nigerianska spelarna efter att Therese Sjögran sparkat in bollen från hörnet. Endast tio minuter senare kunde Nilla Fischer sätta bollen i mål och utöka ledningen. Men så blev det dock inte.

Fem minuter in i den andra halvleken kunde Ngozi Okobi sätta bollen i det svenska målet och endast tre minuter senare kunde hennes lagkamrat Asisat Oshoala göra detsamma. Dock dröjde det inte länge innan Sverige åter igen kunde ta ledningen genom ett mål av Linda Sembrant som bara minuter innan bytts in på plan och tagit över Lina Nilssons plats. Sembrant var inte den enda som fick hoppa in under den andra halvleken, utan även Kosovare Asllani och Emma Berglund fick kliva av planen på grund av krampkänningar.

Det såg mot slutet ut som att Sverige skulle kunna ta sig ur matchen med tre viktiga poäng, men med endast tre minuter kvar på klockan kunde Francisca Ordega sätta bollen mellan benen på Hedvig Lindahl i mål. Därmed gick bägge lagen ur matchen med varsin poäng.

Dock är det inga sura miner i det svenska laget, utan man blickar istället framåt mot mötet med USA på fredag.
– Vi kommer tillbaka, både ­fysiskt och mentalt. Det råder inga tvivel om, sade Lotta Schelin enligt Sportbladet.


Borussia Dortmund - Real Madrid