Något mål kunde inte skilja Nederländerna och USA åt i tuffa och tajta Grupp E. Lindsey Horans kvitteringsnick i andra halvlek spikade slutresultatet till 1-1.

Under natten mot torsdagen spelade USA och Nederländerna en tajt drabbning i Grupp E, den grupp som Sverige ska korsas med om man når en möjlig åttondelsfinal. Matchen var en repris från VM-finalen 2019, en match som USA då vann med 2-0. Till gruppspelsmatchen skulle en del stå på spel då det enligt många handlade om gruppsegern.

Nederländerna började bäst i matchen och tog ledningen efter 17 minuter när Jill Roord pricksköt in 0-1 längs med marken för sitt orangea landslag. Nederländernas ledning höll sig in till halvtidsvilan och matchen var jämn i första halvlek med många tuffa dueller och ett högt tempo.

Efter 17 minuter in i andra halvlek så var det sedan amerikanskornas tur att sätta bollen i nät. Rose Lavelle slog hörnan från höger, en hörna som Lindsey Horan kraftnickade in till 1-1 för USA till vild glädje och matchen var nu kvitterad.

Nederländerna höll upp ett bra tempo mot USA under stora delar av matchen men tappade mycket ork mot lagmaskinen under den sista delen. USA stormade fram och Nederländerna fick mer och mer fokusera sig på att hålla ett amerikanskt ledningsmål borta, något man också lyckades med. Matchen slutade 1-1 i Grupp E.

Med resultatet och båda lagen på fyra poäng så finns det mycket som talar för att USA och Nederländerna går vidare som de två lagen till åttondelsfinal även om både Portugal och Vietnam spelar om viktiga poäng under förmiddagen. USA är i detta nu gruppetta med bättre målskillnad och favoriter till gruppsegern. Om Sverige når åttondelsfinal från Grupp G så är det från just Grupp E med USA, Nederländerna, Portugal och Vietnam som motståndet ska komma.

USA – Nederländerna, 1-1 (0-1)

’17 0-1 Jill Roord
’62 1-1 Lindsey Horan

Sista omgången i Grupp E

  • Tisdag 1 augusti kl. 09:00 Portugal-USA (Eden Park)
  • Tisdag 1 augusti kl. 09:00 Vietnam-Nederländerna (Forsyth Barr Stadium)


Bayern Munich - Real Madrid