Blågult och Australien står inför en kamp om VM-bronset i dam-VM 2023. I en kort kommentar kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson utgången.

På lördag står Sverige inför en bronsmatch i damernas fotbolls-VM 2023. Sverige har chansen att ta sin fjärde bronsmedalj i ett världsmästerskap och under lördagen blev det klart att hemmanationen Australien står för motståndet. I ett pressmeddelande från landslaget kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson situationen efter att Australien förlorat sin semifinal med 1-3 mot England.

– Det känns givetvis bra att det nu är klart vilket motstånd som väntar i bronsmatchen. Vi har sedan gårdagen bearbetat två alternativ, och kan nu slutföra det arbetet och fortsätta förberedelserna på bästa sätt. Det kommer bli en riktigt intressant och spännande match mot Australien på lördag, säger Gerhardsson i landslagets pressmeddelande.

Tredjeprismatchen blir en kamp mellan två starka landslag med två svenska förbundskaptener i Peter Gerhardsson för svensk del och Sundsvallssonen Tony Gustavsson på Australiens tränarbänk. Bronsmatchen mot Australien spelas lördagen den 19 augusti med avspark 10:00 (svensk tid) i Brisbane. Matchen sänds på TV6 och i Viaplay. Australien jagar sin första VM-medalj medan Sverige sedan tidigare har tre bronsmedaljer (1991, 2011, 2019).


Borussia Dortmund - Real Madrid